&BINKIE & Zwangerschapsfotografie


Binnen de fotografie zijn er heel veel verschillende richtingen; portret, journalistiek, beauty, fashion, landschap, architectuur, bruiloft en ga zo maar door. En ook binnen deze richtingen kun je je verder specialiseren. Natuurlijk zijn er genoeg allround fotografen, maar heel vaak kun je aan de foto’s van deze fotograaf zien binnen welke specialisatie zijn of haar hart licht. Op de Fotovakschool leer je dan ook ontdekken bij welke specialisatie jouw hart ligt.


Als je een specialisatie kiest, wil dat niet zeggen dat je andere vormen van fotografie niet beheerst, maar ik ben er wél van overtuigd dat de mooiste en beste foto’s uit je hart komen. Bij mij werkt dit tenminste wél zo.


Een tijdje terug werd ik door een oud klasgenootje van de Fotovakschool gevraagd om portretfoto’s te maken van haar met een prachtige zwangere buik. Zwangerschapsfotografie is in basis niet één van mijn specialisaties. Dat wist ze ook, maar op basis van mijn style van fotografie vroeg ze of ik het toch wilde doen. Al tijdens de opleiding hadden wij een bijzondere band, en dat ze mij vroeg voor zo’n kwetsbaar portret (zoals ze zelf aangaf ‘for documenting my happiest event’) … raakte mij enorm.


Super tof was het om met haar samen te werken aan een aantal mooie portretten. Ze straalde van trots en liefde voor het kleine wondertje in haar buik. Het resultaat komt dan ook uit mijn hart …


Thanks Ola, for chosing me! It was an honor! I wish you a peaceful delivery, a healthy baby and an awful lot of kisses, hugs and smiles! Lots of love Renate