Welkom bij mijn BLOG


Hallo allemaal.


Vanaf vandaag zal ik regelmatig een BLOG gaan posten. Ik ga jullie meenemen in mijn huidige wereld als fotograaf. Super leuk om jullie een kijkje achter de schermen te kunnen geven. Ik wil jullie vertellen hoe mijn dag als fotograaf eruit ziet, fotografietips geven, een review delen of het resultaat van een dag fotograferen posten. Kortom, lekker divers. Heb je een verzoekje ... kom maar op ... die hoor ik graag. Één kanttekening ... ik ben heel goed in korte verhalen ... lang te vertellen ... daar ga ik aan werken. Maar eerst ... een lekker lang verhaal!!!


Vandaag had ik mijn eerste fotosessie voor mijn nieuwe serie van This is ME, waarin ik al mijn vriendinnetjes (uit de vriendengroep) ga fotograferen. Dit project heeft als subtitel: Sometimes, I look back. I smile, THIS is MY life. I’m living (loving) it. In dit project laat ik een deel van mijzelf zien door mensen om mij heen te portretteren (THIS IS ME). De mensen waarvoor ik dankbaar ben om ze in mijn leven te hebben. Ook staat het project voor mijn overtuiging dat je je leven zelf moet maken en leven! Ga ervoor en wees trots op jezelf. Iedereen die ik portretteer, laat trots zichzelf van vroeger zien op een polaroid (THIS IS ME).


Vanmorgen had ik afgesproken met Mary in mijn studio. Doordat er nog steeds veel sneeuw op de straten ligt, en ik elke dag 10.000 stappen probeer te maken (miv afgelopen maandag ... eens kijken hoe lang ik dit deze keer volhoud), besloot ik lopend naar de studio te gaan. Onderweg wilde ik nog ergens een envelop met foto's langsbrengen, dus een wandeling van ongeveer 3,5 km. Het zonnetje scheen, ik had alle tijd ... dus heerlijk. Ik zorg altijd dat ik ruim op tijd in de studio aanwezig ben, zodat ik alles kan klaar zetten en ik nu in de winter dat ik mijn studio alvast kan warm stoken.


Aangekomen bij mijn studio kwam ik tot de conclusie dat ik én mijn sleutels van de studio vergeten was én de polaroid waarmee ik Mary op de foto zou zetten. Met nog een uur te gaan vóór mijn afspraak ... Af en toe word ik een beetje gek van mijzelf, van mijn chaos, maar goed ... ben ook vaak heel erg blij met die chaos in mijn hoofd. Dus weer 3,5 km door de sneeuw naar huis gelopen, sleutel & polaroid gepakt en weer 3,5 km terug door de sneeuw naar mijn fotostudio. Gelukkig nog net op tijd ...


Toch altijd weer ff spannend (zo leuk) om een vriendin te fotograferen. Zeker als ze regelmatig zeggen dat ze ECHT NOOIT leuk op een foto staan. Nu denk ik dat ik van nagenoeg iedereen wel een ontspannen 'leuke' foto kan maken, maar bij een vriendin óf familielid wil je het toch graag extra goed doen! Mary bleek echter hartstikke fotogeniek! Foto's met bril, zonder bril, met polaroid, zonder polaroid, met mijn 50mm lens en de 90mm lens. Met zo'n 20 minuten hadden we alle foto's gemaakt!!! Altijd een lekker begin van een serie als een fotosessie zo vlot verloopt! Ik kijk alweer uit naar de volgende shoot ... as vrijdag.


Vrijdag in ieder geval ff beter checken dat ik alles de eerste keer gelijk mee neem naar mijn studio ...

In een eerdere SERIE BINNEN DIT PROJECT, portretteerde ik o.a. mijn (schoon)ouders:

mams

paps

schoonvader

schoonmoeder