Het idee voor deze fotoshoot ontstond eind 2021, toen ik mijn vriendinnetje Debby vroeg of ik een fotogenieke fauteuil wilde hebben. Zij hadden een nieuwe bank gekocht en deze mocht weg. Of ik die wilde hebben ... ehh JA!! GRAAG!! Binnen NO-TIME gingen de ideeën machine in mijn hoofd draaien voor een moodboard met deze stoel. Op internet vond ik al snel het zwart-wit geblokte kleed. Met mijn witte achtergrond, zwart knutselpapier waar mijn kids inmiddels te groot voor waren geworden en een grote vaas ... knutselde ik op een avond de achtergrond in elkaar.


In mijn studio had ik op dat moment een enorme collectie kleding, waar voldoende zwart & wit tussen zat. De keuze qua model was snel gemaakt: QUINTY. Quinty heeft echter een heel lichte huidskleur en we gingen midden in de winter shooten, dus we hadden een contrasterende kleur nodig om ... kleur te geven aan ons 'verhaal'. Rood was daarbij de perfecte aanvulling. Het leek ons namelijk super leuk om een ontwikkeling/tijdlijn in de foto's te creëren van basis naar steeds een beetje artistieker.


Wat een waanzinnig project was dit. Ik ben echt stuiterend het hele project door gegaan; zó intens genoten. De dag van de shoot zelf was echt een feestje. Met Mariska (muah), Quinty (model) en Sabine (moeder van Quinty) kunnen we aan een fotoshoot beginnen en gaande weg tijdens de shoot steeds toffere beelden bedenken. De ene keer is dat een geniale make-up of haartransformatie, soms is dat een kledingcombinatie die we maken uit de studiocollectie en de privé collectie van Quinty en soms is het een blik of houding van Quinty ... maar deze shoot liep alles echt geweldig.


Tijdens deze fotoshoot schoot ik heel bescheiden 165 foto's. Heel bescheiden omdat ik bij een normale beauty-fotoshoot gemakkelijk de 500 foto's haal. Maar elk beeld was raak, van alle foto's had ik zeker 150 stuks kunnen gebruiken voor publicatie.


En gepubliceerd werden deze foto's zeker:

MAART 2022 MOEVIER Fashion Magazine HIGH CONTRAST ON VALENTINE'S DAY

PUMP Fashion Magazine THE GREATER THE CONTRAST THE GREATER THE POTENTIAL