Tijd voor een nieuw PROJECT

sorry voor de lange aanloop ...


Van kind af aan heb ik geleerd hoeveel voldoening het geeft om financieel onafhankelijk te zijn. Naast een stevige werkethos, die ik van huis uit heb meegekregen, ben ik ook gezegend met een goed stel hersenen en een enorm cijfermatig inzicht. Niet zo gek dat ik jarenlang in de financieel economische hoek een goed betalende baan heb gehad. Omdat mijn baas altijd super tevreden was, en ik mijn werk inhoudelijk goed aan kon, nam ik al die jaren voor lief dat het werken op een drukke afdeling met heel veel mensen (en dus prikkels) al mijn energie opslokte. Zeker toen ik moeder werd van 2 fantastische dochters, bleef er niet veel ruimte meer over voor mijn creativiteit. Eigenlijk bleef er niet veel ruimte over voor MIJ. Om mij heen hoorde ik veel jonge moeders die geen tijd voor zichzelf over hielden, dus ik ging er altijd vanuit dat dit hetzelfde werkte voor mij en dat ik naar mate de kinderen ouder werden vanzelf wel weer zou ZIJN.


Afgelopen 10 jaar heb ik stapje bij beetje geleerd dat niet mijn dochters mijn energie opslokte, zij zorgden er juist voor dat ik de ruimte nam om mezelf te zijn, ook al voelde het in het begin als te kort schieten richting de wereld om mij heen. Het was mijn werkomgeving die zoveel prikkels creëerden voor mij, dat er geen ruimte meer overbleef voor ontwikkeling, mijn creativiteit en zelfs om de moeder te zijn die ik nu ben.


Toen ik begin 2019 afscheid nam van mijn toenmalige werkgever en de sprong heb gewaagd naar de wereld van de fotografie, kreeg ik ruimte om meer vanuit mijn kracht te gaan leven. Door te beginnen aan de Fotovakschool en daarna mijn eigen fotostudio &BINKIE op te zetten, kreeg ik zoveel inspiratie en alle tijd en ruimte om los te gaan binnen mijn creativiteit, oplossingsgerichtheid en doorzettingsvermogen. En dit alles zodat er voldoende energie overbleef om kwalitatieve aandacht te geven aan de mensen en wereld om mij heen waarvan ik houd en die mij inspireren.


Tja, alleen die financiële onafhankelijkheid, dat was er even niet. Ook niet gelijk een probleem, want ik heb een hele lieve man/vriend/partner waar ik zolang financieel op mocht leunen. Maar dat kan natuurlijk niet oneindig. Medio 2022 kwam het moment voor de keuze om óf serieus inkomen te gaan genereren vanuit mijn fotostudio óf een andere baan in loondienst te zoeken.


Alle energie en inspiratie die ik haalde uit de fotografie wilde ik niet kwijtraken door er een commercieel ‘bedrijfje’ van te maken, dus per 1 januari van dit jaar ben ik weer begonnen aan een job in loondienst! Parttime doe ik de administratie van een kleine thuiszorg organisatie in de buurt, waar ik alle tijd en ruimte krijg om onderwerpen aan te pakken ook op HRM, operationeel en juridisch gebied. Omdat ik ergens alleen op een kantoortje zit en het werk niet ingewikkeld is, blijft er tijd en ruimte over voor MIJ. Althans, de afgelopen maanden heeft de fotografie op een laag pitje gestaan, zodat ik de tijd en ruimte had om te wennen aan mijn nieuwe baan.


Tot gister! Het overlijden van Erwin Olaf bracht mij weer even terug naar de tijd aan de Fotovakschool, waar regelmatig zijn foto’s als voorbeeld van verschillende stromingen binnen de fotografie werden aangehaald. Door zijn serie ‘ROYAL BLOOD’ werd ik zelfs geïnspireerd om mijn serie ‘MUSICAL DRAMA’ te maken. Een van de series waar ik het meest trots op ben! Eigenlijk wilde ik graag een ode maken aan Erwin Olaf, maar een ode in beeld … serieus!!!, daar zou ik hem op alle fronten te kort mee doen. Dus als ode aan deze grote FOTOGRAAF, vind ik het tijd worden om mezelf weer eens uit te dagen voor een projectje!


Daar ga ik de komende tijd eens lekker over brainstormen, heerlijk mezelf onderdompelen in creativiteit en oplossingsgerichtheid. Iets met een DRIELUIK??? De DRIELUIK met bijzondere jurken – series compleet maken (na de series MUSICAL DRAMA en BAGGY CHIQUE)??? Toch eindelijk een BLOEMENJURK??? Een 3x3-luik met alledaagse portretten zoals de ‘BLAUW BLOED’ foto’s die hij maakte van de Nederlandse prinsesjes, of iets in de trant van de serie ‘I Am, I Will be, I Wish’??? Ik weet het nog niet, maar ik ga jullie proberen de komende tijd mee te nemen in dat proces.