ABOUT LAST WEEKEND


8:30 zondagochtend … de wekker gaat

ik heb al dagen een opgezette zere keel, zware ogen en koppijn. Coronatesten zijn negatief en of ik nu overdag actief bezig of een dag rust neem en vroeg naar bed ga, de hele week wordt ik al hetzelfde wakker. Het liefst zou ik me omdraaien en de dekens nog iets hoger optrekken, maar weet dat ik voor vandaag 2 portfolio-shoots op de planning staan, waar ik eigenlijk al de hele week naar uit kijk. Dus ga mijn bed uit, fris me op, kleed me aan en maak mijn dagelijkse ontbijt van milde volle kwark met zelf gemaakte granola. De normale kop koffie vervang ik door een grote beker thee met honing en een mandarijn. Voel nog 1 keer aan mijn voorhoofd, maar die is niet warm … dus we gaan ervoor.


9:15 onderweg

De avond vóór een shootdag zet ik altijd al mijn spulletjes al klaar, dus maak nog een staart in Suus haar haar (die heeft vanochtend een handbalwedstrijd die ik helaas moet missen), knuffel en kus de thuisblijvers en ga op weg naar de studio met wederom een autootje vol geladen. Onderweg haal ik bij de winkel nog even wat lekkers voor mijn modellen en mama’s, gewoon omdat ik het heerlijk vind om mijn modellen een beetje te verwennen.


9:30 opwarmen

Mijn studio is gevestigd in de schuur van een tuinbouwbedrijf. Voor woningbouw moet dit bedrijf tegen de vlakte, en in afwachting van de sloop, mag ik hier van 3 ruimtes gebruik maken. Ik heb geen verwarming of vast licht, maar dankzij wat vindingrijkheid van mijn lieve paps heb ik wél stroom en kan zo heerlijk mijn gang gaan in mijn studiootje. Zoals ik al zei, heb ik geen verwarming in mijn studio. Dus de temperaturen van buiten, zijn ook de temperaturen in mijn studio. Gelukkig kan ik met een elektrische kachel 1 ruimte verwarmen, maar daarvoor moet ik dus wel 1,5 voor de shoot aanwezig zijn, zodat het op temperatuur is als mijn modellen komen. Geeft niets, dit geeft mij de tijd om alles alvast klaar te zetten voor de shoot; studio opruimen en aanvegen, achtergronden op de juiste plaats en studiolampen opstellen. Ondertussen heb ik mijn vaste playlist op Spotify lekker hard aanstaan op mijn JBL-box en kan mijn dag eigenlijk al niet meer stuk.


11:00 Zoë en Quinty

Beide modellen heb ik al een paar keer eerder gefotografeerd en elke keer is het opnieuw een feestje. Niet alleen omdat de meiden echt prachtig zijn, maar ook omdat we elkaar goed aanvullen en aanvoelen, waardoor we elkaar naar een hoger level tillen. Van dit soort shoots krijg ik energie en ben ik helemaal mezelf en ontspannen. Beide moeders zijn ook echt super lief en enthousiast. De 2,5 uur met beide meiden vliegen voorbij en als de lichttechnieken die ik wilde uitproberen lukken, ben ik om 16:00 moe maar gelukkig als de laatste naar huis zijn en ik de studio afsluit.


16:30 rauwe beelden

Tijdens een fotoshoot kunnen mijn modellen altijd al even meekijken met de foto’s die ik maak op mijn laptop. Maar toch probeer ik altijd dezelfde dag nog een linkje te sturen naar m’n modellen met al het rauwe beeldmateriaal dat we hebben geschoten. Dit beeldmateriaal is nog onbewerkt, in lage resolutie en bevat een beeldmerk, maar toch krijgen ze een goed beeld van het resultaat. Uit al deze beelden kunnen ze dan op hun eigen tempo een aantal beelden uitkiezen die ze graag bewerkt zouden willen hebben. Ook vandaag stuur ik Zoë en Quinty een linkje naar het resultaat … en daarna kan ik heerlijk met mijn beentje omhoog.


THE DAY AFTER

Ook vanmorgen word ik weer wakker met een zere keel, zware ogen en hoofdpijn. Dus help mijn meisjes even op weg naar school en duik nog even terug mijn bedje in met een paracetamolletje. ’s Middags heeft de zere keel plaatsgemaakt voor een donkere raspende sexy stem en kan ik het niet laten om alvast 2 foto’s van gisteren te bewerken. Niet ideaal met zware ogen en koppijn achter mijn laptop, maar tijdens het bewerken van de resultaten van gister verschijnt wel weer de brede glimlach en het gelukzalige gevoel van gister op mijn gezicht. Het blijkt maar weer hoe belangrijk het is om ‘werk’ te doen waar je HAPPY van wordt. “BEING HAPPY DOESN’T MEAN THAT EVERYTHING IS PERFECT. IT MEANS THAT YOU HAVE DECIDED TO LOOK BEYOND THE IMPERFECTIONS.”