Een nieuw PROJECT beginnen vraagt om een speciale benadering. Een echte &BINKIE-benadering, of te wel de RENATE-aanpak. Het vraagt om een plek waar ik al mijn hersenspinsels kan verbinden met mijn creativiteit en de omgeving. Tijd om een INSPIRATIE-schrift te starten … (Wéér een nieuw schrift te starten). Zo’n schriftje vind ik heerlijk om te beginnen, dan neem ik mij voor om daar het komende jaar alle schetsen/teksten/knipsels in te doen waarvan mijn hart een beetje sneller gaat kloppen. In mijn kast zie ik het hardcover schrift met een kaft van kurk staan en op dat moment voelt dit schrift als de ideale match met &BINKIE fotografie. Het is stevig, eigenwijs, stoer en toch heel aaibaar. Ja, het perfecte begin van een nieuw PROJECT …

 

…. En daar zit ik dan achter een leeg vel papier, in mijn zoveelste nieuwe-ideeën-schriftje. Mijn gedachten gaan alle kanten op:

  • Wil toch wel graag iets van een eerbetoon aan Erwin Olaf maken. Als ik niet naar het Haagse Fotomuseum was gegaan voor de expositie van Erwin Olaf, had ik daar de foto van VANFLETEREN (Stephan) niet gezien. Door het portret (door Stephan Vanfleteren) van Erwin Olaf, had ik mij niet verdiept in Stephan Vanfleteren, dan had ik niet met Yvonne naar Antwerpen gegaan om in het FOAM de expositie van Vanfleteren te gaan bekijken.
  • Oei, wij zijn dit jaar aan de beurt om het advent-bierpakket te maken voor Jelle en Yvonne. Jaarlijks maken we inmiddels om beurten 2 identieke bierpakketten (24 verschillende biertjes). Jelle en Yvonne en Rob en ik, drinken dan te beginnen op 1 december elke dag gezamenlijk 1 biertje, en geven deze cijfers. De top 3 drinken we dan vervolgens tijdens onze dobbel-date tussen kerst en oud & nieuw, welke we houden met onze meiden (Nikki en Suus). Heerlijk zulke tradities! Maar goed, we moeten wel nodig op pad om deze biertjes te gaan verzamelen. Jelle en Yvonne hadden vorig jaar biertjes uit heel Nederland meegebracht!
  • Ohhh, welke biersteden zijn er allemaal in Nederland … of jaaaaa, we kunnen natuurlijk ook biertjes in het buitenland halen. Medio oktober is het herfstvakantie, misschien kunnen we dan een paar dagen weg met z’n viertjes naar een leuke stad in Nederland of Europa. Kunnen we daar alvast wat aparte biertjes scoren.
  • OKEE … ik dwaal af … terug naar het inspiratieschrift
  • Ik moet nodig weer eens een fotoshoot plannen met Mariska, dat is altijd zo gezellig en krijg ik zoveel energie van … jeetje, 10 oktober wordt Elin alweer 1 jaar. Veel te lang geleden dat ik haar heb gezien. Snel een bakkie of lunch inplannen.
  • “NOTEER IN SCHRIFT”: de eerste steen van het nieuwe project: MARISKA!!!

 

Heerlijk zo’n nieuw schrift; een nieuw project. Uiteindelijk verdwijnt ook dit schrift ná dit project gewoon weer in de kast en gebruik ik natuurlijk niet meer voor een volgend project. NEEEEEE! Zo gaat dat met die creativiteit. Dan wil je nieuwe dingen maken, jezelf ontwikkelen en dat matcht dan natuurlijk niet met een schriftje dat je bij een ‘oud’ project ook al hebt gebruikt. DUS … HELLO NIEUW SCHRIFTJE!